måndag 28 april 2008

Uppdatering

Oj vad tiden går när man har roligt. Brukar man ju säga. Jag kan meddela att tiden går även när man har tråkigt. Det har varit mycket kvällsutbildningar (inte för att jag behöver det men det är en bra grej att ta upp på lönesamtal) och diverse andra arbetsrelaterade aktiviteter på sistone. Bra på sätt och vis eftersom det oftast innebär gratis middag men nu är jag trött på det och vill bara sitta hemma i soffan och äta blodpudding. Så det gör jag idag.

Letandet efter någon att flytta ihop med går så där. Man skulle till och med kunna säga dåligt; utbudet där jag bor är något begränsat. Personligen tycker jag att det är skandal att det inte finns en enda intellektuell, humoristisk rocker med snygga tatueringar och lagom fluffig kropp, samt med litteratur och mig som sina främsta intressen. Hmpf!

Det går något bättre på pengafronten, särskilt med tanke på att jag precis har betalat en massa kvartalsräkningar och därför fick slänga ut ca 3000 mer än en normal månad. Just nu har jag lyckats spara ett par tusen lite drygt, och eftersom jag har en utbetalning från Ciao att se fram emot i mitten av månaden så kommer det att bli lite till. Men jag är fortfarande arg på fonderna så pengarna hamnar på mitt lilla sparkonto så länge.

Jaha. Det var kortversionen av vad som hänt i mitt liv. Hur är det med er?

onsdag 16 april 2008

Ingen flytt i sikte

Den senaste tiden har jag ägnat ganska mycket tid åt att kolla bostadsrätter och radhus men har inte lyckats hitta någon jag gillar till ett rimligt pris. Eftersom jag inte är så smart så har jag ingen vidare kontantinsats att skryta med och då drar månadskostnaden lätt iväg. Så jag antar att jag får stanna kvar i min hyresrätt ett tag till. Det är visserligen inget stort problem eftersom jag trivs väldigt bra här, men det skulle ändå vara kul att äga sitt hem och kanske ha en liten trädgård.

Eftersom problemet är pengar måste jag helt enkelt hitta någon att flytta ihop med som kan betala hälften av utgifterna. Lika bra att börja direkt så helgen kommer att spenderas utanför hemmets fyra väggar.

fredag 11 april 2008

Om gäss och farbröder

Idag när jag gick hem från jobbet såg jag en ensam gås som flög omkring och skrek. Han hade nog tappat bort sina vänner. Jag funderade ihop en hel historia om den ensamma gåsen och tillslut började jag gråta för det var så synd om honom. Så då fick jag låtsas att jag hade fått något i ögat.

Jag är lite känslig när det gäller djur. Och gamla människor som ser skröpliga och hjälplösa ut. En gång stod jag efter en gammal farbror i kön i mataffären och när han skulle betala tog han fram en check och då fick jag tårar i ögonen. Vilket egentligen är lite taskigt för han var säkert nöjd med sin check men det kändes så sorgligt för hans lilla rynkiga hand darrade när han höll fram sin check och den tuggummituggande tjejen i kassan visste inte vad hon skulle göra med den. Och då såg han så hjälplös ut. Sådär så man vill ta hem honom och ge honom fika så han kan dricka kaffe på bit och äta en syltkaka. Det gjorde jag inte. Men jag log mot honom. Ibland räcker det.

torsdag 3 april 2008

En snabbis

Tänkte bara titta in för att säga att jag fortfarande är vid god hälsa även om min frånvaro antyder annat. Har helt enkelt snuskigt mycket att göra på jobbet så när jag kommer hem orkar jag inte sätta mig vid datorn igen. Men kanske, kanske kommer jag att ha en liten lucka i helgen och då kommer jag förbi och läser om era senaste eskapader.

Ska förresten belöna mig med att åka och titta på Henrik Schyfferts föreställning "The 90s - ett försvarstal" imorgon. Jag hyser stora förhoppningar om en angenäm kväll.