tisdag 3 juni 2008

Mein Schatz*

Se där. De trevliga människorna på Skatteverket måste ha varit ovanligt effektiva i år för så här tidigt har jag aldrig fått tillbaka de små slantarna jag betalade in till dem förra året och som de tydligen har bestämt sig för att de inte vill ha. Just i år är det faktiskt betoning på små. 1142 kr för att vara exakt. Min första tanke var att jag skulle föra över pengarna till mitt sparkonto men vafan, det är egentligen ganska lite pengar och jag ska ut på krogen både imorgon (jobbet) och på torsdag (vänner). Jag tycker faktiskt att jag kan få använda pengarna till att köpa lite läskande drycker. Särskilt som jag kommer att få ut lite drygt 15000 extra i slutet av juni p.g.a. gammal övertid som jag hade glömt bort men som nu har rapporterats in. Och de pengarna ska jag faktiskt spara. Kanske får jag använda ett par tusen så jag har lite extra att röra mig med när jag drar till London för att ha lite roligt, men annars går de rakt in i bufferten. Och om det regnar på semestern lovar jag att jag även ska börja titta lite på fonder igen och kanske, kanske återuppta mitt misslyckade fondsparande. Så jag tycker faktiskt att jag kan få slösa lite. Ja det får jag. Nu är det bestämt. Ibland är jag inte så svårövertalad.

*Jag är fullt medveten om att den här sortens skatt heter Steuer på tyska men det låter inte lika vackert.

söndag 1 juni 2008

20 going on 30

Eftersom sommaren verkar har kommit för att stanna var det dags att gå till frisören igår. Mitt hår är ganska tjockt så när temperaturen stiger är det ganska skönt att klippa av lite på längden och tunna ut det så det inte blir fullt lika varmt i nacken och på ryggen. Hur som helst då blev jag hyfsat nöjd med resultatet. Man ser alltid konstig ut när man lämnat en frisersalong, men efter att ha smitit runt hörnet och fixat till det lite var det riktigt snyggt.

Därefter uträttade jag diverse ärenden och till sist hamnade jag på systembolaget. Och där hände det. Jag var tvungen att visa leg! Jag riktigt lös av lycka medan jag snabbt halade fram körkortet så att kassören inte skulle hinna ändra sig. Ingenting kunde ha gjort mig gladare de sista skälvande veckorna innan 30-årsdagen! Måste komma ihåg att tacka min frisör nästa gång jag ser henne.